5/5

Szia! Bánkuti Dani vagyok,

zeneipari szakértő, producer, oktató és zenei tartalomgyártó  5 könyv szerzője, és a 11 ezer követős Magyar Producer Workshop, valamint a 32 ezer követős ONETEMPO YouTube csatorna tulajdonosa.

Leginkább az interneten található videóimból és könyveimből ismerhetsz, de gyakran feltűnök a TV-ben (Petőfi M1, RTL, TV2 stb.) rádiókban, illetve zenei rendezvényeken is, mint szakértői vendég.  Sokan viszont a produceri munkáimból vagy a mentoráltjaim miatt hallottak már rólam.

ÉN, MINT

Tanár, zenei mentor és oktató

Zenészek, producerek, énekesek, előadók oktatásával körülbelül 6 éve foglalkozom. Teljesen véletlenül jött ez az irány az életembe, azóta pedig az egyik legnagyobb szerelmemmé vált.

Zeneipari mentorként sok kezdő és befutott előadó útját egyengetem.  2021-ben ismét elkezdtem dolgozni producerként is dolgozni feltörekvő tehetségek projektjeiben.  Részt vettem többek között az Azahriah projekt elindításában, közreműködtem az első szerzői albumában, ami hetekig vezette a Spotify, Apple és a YouTube legnépszerűbb albumjának listáit, jelenleg ő az egyik legnagyobb hazai fiatal szupersztár.

A népszerű pop énekesnő Barbee és Desh dalában producerként tevékenykedtem. Hamarosan több mentoráltam zenéje is hivatalosan napvilágot lát, amiben dolgoztam.

Az elmúlt évek alatt szép lassan ismét visszatértem a producerkedés világába, ezáltal pedig egyre több tanítványomnak vagy előadómnak segítek be a zenéi kivitelezésébe.

ÉN, MINT

Zenei producer, és előadó

Zenei producer DJ-ként a nevemhez fűződik Magyarország egyik legelső producer duója, a FlameMakers, aminek köszönhetően a társammal, Klinger Danival turnéztuk körbe az ország szinte összes szórakozóhelyét és fesztiválját. Továbbá a magyar popszakma nagy részének írtunk dalokat, zenei alapokat. Rengeteg hazai helyszínre eljutott ez a projekt: a vidéki, és a hajógyári sziget legendás klubjaitól kezdve, egészen a Balaton Sound nagyszínpadáig. A médiában is sokat szerepeltünk, játszották a dalainkat (illetve olyan dalokat, amikhez közünk volt) és meghívott vendégként szerepeltünk a fellelhető összes TV-, és rádióműsorban.

Ezzel a produkcióval sikerült eljutnunk Németországba, Ausztriába, Svájcba, Szlovákiába, Ukrajnába és Szerbiába is az évek során. Nem hiába, hiszen a formációt 5 alkalommal jelölték a Magyar Lemezlovas Egyesület “Az év producere” címre. Több klubhimnusz is született a kezünk alatt, a zenéim pedig a rádióban és az ország legnagyobb szórakozóhelyein pörögtek. 

Dolgoztunk szinte mindenkivel a hazai szakmából, aki számít, sokszor, mint zenei társproducer, sokszor, mint ghostproducer. A FlameMakers története 2012 után folytatódott, egy többéves külföldi szerződésnek köszönhetően. A világ egyik legfontosabb dance kiadójához kerültünk, ahol a legnagyobb pop előadók, énekesek (úgy, mint Timati, P Diddy, Kalenna, DJ Antoine, Mario Winans, Akon, Pitbull, Snoop Dogg, Timbaland, Craig David, Busta Ryhmes, Eve, Flo Rida, Scooter) mellett – mögött, – alatt dolgozhattunk.

Az 5 év alatt Németországban, Ausztriában és Svájcban 3 arany, illetve platinalemezt zsebeltünk be (fizikai!!) albumeladásokból. Rengeteg dal, amelyben zenei producerként közreműködtünk többször is külföldi iTunes eladásokat, vagy rádiós listákat vezetett.  Svájc területén pedig saját mixlemezünk is jelent meg fizikai formátumban.

2016-ban, kiadói nézeteltérések miatt a FlameMakers projektet a szerződés lejártáig, kénytelenek voltunk szüneteltetni, ezért egy független EDM projektet kezdtem szólóban, Dan Domino néven. Ezzel mindössze 1 év alatt sikerült elérni, hogy olyan nemzetközi sztárelőadók és rádiók játszák a dalaimat, mint például Tiesto, Fedde Le Grand, David Guetta, W&W, Avicii, Chuckie, Deorro és BBC Radio 1.

Emiatt rengeteget foglalkozott velem a külföldi elektronikus sajtó is.
Ugyanebben az időszakban ghost producerként működtem közre rengeteg külföldi kis és nagy projektben számtalan zenei stílusban amik életreszóló tapasztalatot jelentettek az életemben. Volt lehetőségem résztvenni metal, pop, jazz, rock projektekben amik miatt sokkal szélesebb rálátásom lett a stúdió és produceri feladatokra.

A ma oly trendi coachok, trénerek, guruk világában legyen az a spiritualizmus, az én-ön fejlesztés, a sport, vagy a business világa - a sok "divat bölcsesség és klisék" mellett VALÓDI ÉRTÉKEKET és mögöttük valódi - HITELES EMBEREKET is találunk! Dani egy ilyen személyisége a Dj szakmának, aki az "új idők, új szeleinek" megfelelően egyszerre van tisztában az örökségünkkel, - honnan jött, milyen mechanizmusok mentén épült fel és működött a szcéna,- ugyanakkor a MA aktuális tudást és ismereteket az ezt leginkább átadni képes módszerekkel társítja! A laikus, vagy kezdő, de a csúcson levő szakmabelieknek is naprakész TUDÁS-t, TAPASZTALATOT képes átadni ezáltal, mely felbecsülhetetlen értékkel bír egy DJ, vagy bármely előadóművész szempontjából! Olyan űrt tölt be a tevékenysége, mely hitem szerint nem csupán az egyes DJ-k személyes karrierjében hoz majd pozitív változást, de a szakma egésze számára is olyan innovációt kínál, mely a sokat szidott és leírt DJ szakma egészét is megújíthatja! Az MPW egy olyan mozgalomként katalizálhatja az új nemzedékek mellett akár a teljes szcénát, mely professzionálisabb, hitelesebb, én/ön azonos és hivatásukra büszke DJ-k élhető közösségét teremti meg... Tudom nagy szavak és fennkölt gondolatok ezek, de Dani elhivatottsága ezt az üzenetet közvetíti számomra, hogy a közös szenvedélyünk a DJ-zés erről is szólhat! Új szintre emelhetjük, együtt - közösen e sokat megélt hivatást! KÖSZÖNÖM ezúton is Dani bátorságát, hogy elindult ezen az úton, a magam részéről kitartást, erőt és ugyanezt a fanatikus szenvedélyt kívánom neki a következő évekre! RESPECT DANIKÁM!
Bozóki János aka James Cole
Check Magazin, DJ Magazin főszerkesztő
ÉN, MINT

Zenei Manager és zenei marketing szakember

A manageri feladatok karrierem nulladik napjától az én nyakamba szakadtak. Sohasem dolgoztunk semmilyen managerrel az évek során, minden operatív feladatot (kapcsolatépítés, marketing, fellépések szervezése stb.) én szerveztem és találtam ki a projekten belül, amelyek teljesen önerőből és önfinanszírozásból valósultak meg. 

ÉN, MINT

Magyar Producer Workshop (MPW) alapítója

Zeneipari szakértőként 2017 januárjában indítottam el Magyarország egyetlen zenével foglalkozó, heti rendszerességgel jelentkező oktatócsatornáját, amelyből mára az ország egyik legjobban fejlődő zeneipari kezdeményezése és közössége vált.

A műsorok és a közösség nemcsak a kezdő zenészeket, hanem a régi motoros profikat is segítik akár rendszeres információkkal, akár oktatóanyagokkal. 

A csatorna többezres nézettségű adásokkal, interjúkkal és zeneipari érdekességekkel büszkélkedhet, 2018 óta pedig már heti 2 alkalommal jelentkezünk zenekészítést segítő tartalmakkal.

A műsorokhoz szerveződött egy óriási, összetartó, egymás segítő közösség is. Nekik már több mint 5 alkalommal szerveztem teltházas, közel 500 fős zenei konferenciákat, amelyeken elismert, külföldi zenei tech gyártók (pl. Universal Audio) képviselői is vettek részt meghívott vendégként. Ezekhez a budapesti találkozókhoz 2018 őszétől csatlakozott Magyarország egyik legjobb hangmérnöke, Sellyei Tamás is, így az irodából, saját stúdióba költözött műsor heti adásai már az ő társaságában zajlanak. Arra pedig különösen büszke vagyok, hogy a hazai zeneipari szakma krémje teljes vállszélességgel támogatja a kezdeményezésünket. Tamás 2022 februárjában itt hagyott minket (nyugodjék békében) így 2022 márciusától teljesen egyedül viszem a csatornát. Hétről hétre más szakmai vendégekkel visszük tovább az MPW küldetését, és már zenei könyvkiadóként is üzemelünk, ahol folyamatos bővítjük a tudástárat már más szakmai könyvek kiadásával is. A műsort azóta a világ legnagyobb zene tech cégei támogatják, többek között a Sennheiser, Neumann, Universal Audio, ATC, Arturia, Moog stb.

ÉN, MINT

Zenei tartalomgyártó

YouTube szakértőként 2017 óta több YouTube csatornát is felépítettem, amelyekhez heti rendszerességgel készítek zenei kapcsolódású tartalmakat. A Magyar Producer Workshop csatornám közel 10 ezer követővel rendelkezik, és két, több mint 2x 5000 fős zárt csoporttal, ahol hétről hétre kifejezetten zenészek, producerek és énekesek számára készítek hasznos és értékes tartalmakat. 

2018-ban egy saját YouTube csatornát is útjára bocsátottam, amelyen zeneipari szakértőként iparági témákkal, érdekességekkel és kulisszatitkokkal foglalkozok heti szinten.

Ez a csatornám jelenleg több mint 31 ezer feliratkozóval rendelkezik és 2021 óta már ONETEMPO néven fut, ahol már többen dolgozunk együtt zenei tartalmakon és egy sample packokat is kiadtunk már közösen, és dalszerző táborok szervezésében is részt veszünk. 2022 óta közös podcast sorozatot viszünk a Hajógyár zenei kollektívával , ami az egyik legnagyobb zeneipari kollaboráció Magyarországon.

ÉN, MINT

Label manager

Zeneipari szakemberként számos kiadónál sikerült tapasztalatot szereznem, a legkülönbözőbb szerepkörökben. 

5/5

Vélemények

Tanítványok – Kollégák – Nézők mondták rólam

Jelenleg Amerikában élek, a karantén alatt Daninál elvégeztem mind a Logic, a Sound Design és a Zene promos kurzust is. Azt kell, hogy mondjam, hogy itt kint tized ennyi információért dollár ezereket elkérnek az iskolák, oktatók. Maximális tisztelem a korrektségért és a figyelmességért. Köszi Dani!

Kenese Ádám – Logic, Sound Design magánórák + Zene promo kurzus

Énekesnőként Ableton-t szerettem volna kitanulni. Nem gondoltam volna, hogy Dani ebben is tud nekem segíteni! Nem nagyon használtam előtte más szoftvert de már az első demóimat meg tudtam írni teljesen egyedül az oktatás után! Köszönöm!

Kovács Veronika – Ableton – énekfelvétel, alap készítés

A világ mindig változik és Dani mindig lépést is tart vele, így nem csak az új generáció művészeinek, hanem azoknak is hasznos információkkal szolgál akik régóta ebben a hivatásban tevékenykednek.

Gábor Béla / Belocca

Progresszív, újító személyiség, aki az önmegvalósítási törekvéseit (ego-tripjeit) a köz javára fordítja. Pontos, megbízható ember, imádok vele együtt dolgozni. Marketing- és socialguru, naprakész a zeneipar számos területén. Legfőbb hibája, hogy megveti az alkoholt. 🙂

Bakonyi Bálint 1G School

Körülbelül 2 éve követem a csatornádat és ez alatt az idő alatt rengeteg új dolgot tanultam. Neked is köszönhető az, hogy nyitott lettem szinte bármilyen zenei műfajra. Mind a saját tartalmaid mind az MPW-s tartalmak nagyon jók, egyszerre szórakoztatóak és tanulságosak. Nagyon motiváló és inspiráló vagy, jó látni, hogy mennyi erőt és energiát teszel bele abba, amit csinálsz! A sokadszorra ismételt kérdésekre is válaszolsz és privátban is lehet a segítségedet kérni. Köszi mindent! Nagyon sok sikert továbbra is!

Tolnai Dani

Több éve követlek téged és nagy hatással van rám minden tartalom amit feltöltesz. Rádöbbentem mennyire érdekel a zenekészítés. Az albumzabáló tartalmaid inspiráltak arra, hogy minél több új előadót fedezzek fel spotifyon. Azóta teljes albumokat is hallgatok. Nagyon szerettem a Dalszerző Biblia könyvedet, rengeteg érdekesség volt benne. Például hogy más előadók dalaiból is mennyit tanulhatunk. Sose figyeltem oda eddig arra hogyan épülnek fel a popdalok. Nagyon sok érdekes dolgot tanultam a könyvből és azóta más szemmel nézek a dalokra.

nora_h.98

Kedves Dani! 2019 óta követem munkásságod. Ez alatt rengeteget tanultam tőled. Legyen szó zeneelméletről, rendezvény szervezésről, karrier építésről. Több sikeres vállalkozásom, köztük rendezvényeket, Dj és Producer karriert és népszerű influencerkedés is tudhatok a hátam mögött oktató anyagaid és könyveid segítségével. Nagyon szimpatikus segítőkézséged és mentorálásod megvásárolt termékeid után. Sokan eladják amit árulnak és részükről le van tudva. Te pedig látszik, hogy szívvel lélekkel nyomod neki ezerrel! Csak így tovább, mindenkinek csak ajánlani tudlak!

zsegon_

Kedves Dani! Én személy szerint, nem olyan rég találtam rá a munkásságodra, könyveidre, de miest megláttam a “Zenei karrier önerőből” című könyved, biztos voltam benne, hogy nekem ez kell. Együtt vettem meg a “Teltház önerőből” című könyvvel. Nagyon nem bántam meg, már most imádom, hatalmas segítség és biztos vagyok benne hogy nem csak ezeket fogom kiolvasni.

akoskiss_04
Shopping Cart
Scroll to Top