Magamról

Szia! Bánkuti Dani vagyok,

zeneipari szakértő, producer, zenei vlogger, mentor és a Zenei Karrier Önerőből, Zeneírás és kiadás Önerőből, a Telt Ház Önerőből, valamint a YouTube csatornaépítés c. zeneipari könyvek szerzője.

Jelenleg az MPW több, mint 8 ezer követős szakmai csatorna és a saját, több, mint 30 ezer követőt számláló YouTube csatornám vloggereként, illetve zenei mentorként is dolgozom.

Ám zenei tartalomgyártóként producerként, az előadásaimból, cikkeimből és oktató videóimból is ismerhetsz.

C_2

Én, mint

Zenei producer és előadó

Zenei producer DJ-ként a nevemhez fűződik Magyarország egyik legelső producer duója, a FlameMakers, aminek köszönhetően a társammal, Klinger Danival turnéztuk körbe az ország szinte összes szórakozóhelyét és fesztiválját. Továbbá a magyar popszakma nagy részének írtunk dalokat, zenei alapokat. Rengeteg hazai helyszínre eljutott ez a projekt: a vidéki, és a hajógyári sziget legendás klubjaitól kezdve, egészen a Balaton Sound nagyszínpadáig. A médiában is sokat szerepeltünk vele, játszották a dalainkat (illetve olyan dalokat, amikhez közünk volt) és meghívott vendégként szerepeltünk a fellelhető összes TV és rádióműsorban.

Ezzel a produkcióval sikerült eljutnunk Németországba, Ausztriába, Svájcba, Szlovákiába, Ukrajnába és Szerbiába az évek során. 

Nem hiába, hiszen a formációt 5 alkalommal jelölték a Magyar Lemezlovas Egyesület “év producere” címre. Több klubhimnusz is született a kezünk alatt, a zenéim pedig a rádióban és az ország legnagyobb szórakozóhelyein pörögtek. 

Dolgoztunk szinte mindenkivel a hazai szakmából, aki számít, sokszor, mint zenei társproducer, sokszor, mint ghostproducer. A FlameMakers története 2012 után folytatódott, egy többéves külföldi szerződésnek köszönhetően. A világ egyik legnagyobb dance kiadójához kerültünk, ahol a legnagyobb pop előadók, énekesek (úgy, mint Timati, P Diddy, Kalenna, DJ Antoine, Mario Winans, Akon, Pitbull, Snoop Dogg, Timbaland, Craig David, Busta Ryhmes, Eve, Flo Rida, Scooter) mellett – mögött, – alatt dolgozhattunk. 

Az 5 év alatt Németországban, Ausztriában és Svájcban 3 arany, illetve platinalemezt zsebeltünk be albumeladásokból. Rengeteg dal, amelyben zenei producerként közreműködtünk többször is külföldi iTunes eladásokat, vagy rádiós listákat vezetett.  Svájc területén pedig saját mixlemezünk is jelent meg fizikai formátumban.

2016-ban, kiadói nézeteltérések miatt a FlameMakers projektet a szerződés lejártáig, kénytelenek voltunk szüneteltetni, ezért egy független edm projektet kezdtem szólóban, Dan Domino néven. Ezzel 1 év alatt sikerült elérni, hogy olyan nemzetközi sztárelőadók és rádiók játszák a dalaimat, mint például Tiesto, Fedde Le Grand, David Guetta, W&W, Avicii, Chuckie, Deorro és BBC Radio 1.

Emiatt rengeteget foglalkozott velem a külföldi elektronikus sajtó.

Én, mint

Manager és zenei marketing szakember

A manageri feladatok karrierem nulladik napjától az én nyakamba szakadtak. Sohasem dolgoztunk semmilyen managerrel az évek során, minden operatív feladatot (kapcsolatépítés, marketing, fellépések szervezése stb.) én szerveztem és találtam ki a projekten belül, amelyek teljesen önerőből és önfinanszírozásból valósultak meg. 

 • Foglalkoztam bookinggal és rendezvények szervezésével. Azért, hogy legyen hol fellépni, vagy éppen mert rajtunk keresztül jöttek el külföldi előadók hazai rendezvényekre. 
 • A közösségi média megjelenése óta, a zene mellett social media managerként és márkaépítő tanácsadóként kezdtem el dolgozni kisebb cégeknek. Végzettségem félig-meddig marketinges, félig-meddig újságíró. A nemzetközi projektjeink élén, többször is besegítettem social média és marketing feladatokba az akkori kiadónak és művészeknek, akikkel dolgoztam. Ezzel óriási tapasztalatot szereztem arról, hogyan működnek magasabb szinten a dolgok
 • A mai napig foglalkozom cégek vagy magánszemélyek marketing és márkaépítési tanácsadásával, esetenként operatív feladataival, ugyanis a kezdetek óta imádok “eladni”, legyen szó zenéről vagy bármilyen más termékről. 
 • 2017 végén döntöttem úgy, hogy specializálódom a marketing szakmán belül, és a továbbiakban csak a zenével kapcsolatos tevékenységekkel és projektekkel foglalkozom, mint zenei marketinges (rendezvények, klubok, előadók, fesztiválok marketing feladatai, márkaépítés, tanácsadás stb.)
 • Szakértői véleményemet a hazai médiában is számos alkalommal kérik ki, valamint nyilatkozataim megtalálhatóak különböző online és offline publicisztikákban. 2018 óta pedig többször is szerepeltem a Petőfi TV, RTL, TV2 műsoraiban, mint zeneipari szakértő.
 • 2020-tól kezdve néhány tanítványom útját közvetlenül is egyengetem, hol, mint zenei mentor, zeneipari manager, vagy éppen háttérproducer. Célom, hogy átadjam nekik azt a rengeteg, zeneiparban gyűjtött szakmaitapasztalatot, amelyet az elmúlt 20 évben gyűjtöttem.
 • Ugyanezen évtől kezdve kapcsolódtam be rengeteg magyar zenei projektbe, így számos podcast, partysorozat, magazin vagy konferencia létrejöttét segítem, mint külső zeneipari szakértő.

Én, mint a

Magyar
Producer
Workshop alapítója

Zeneipari szakértőként 2017 januárban indítottam Magyarország egyetlen zenével foglalkozó, heti rendszerességgel jelentkező oktatócsatornáját, amelyből mára az ország egyik legjobban fejlődő zeneipari kezdeményezése és közössége vált.

A műsorok és a közösség nemcsak a kezdő zenészeket, hanem a régi motoros profikat is segítik akár rendszeres információkkal, akár oktatóanyagokkal. A csatorna többezres nézettségű adásokkal, interjúkkal és zeneipari érdekességekkel büszkélkedhet, 2018 óta pedig már heti 2 alkalommal jelentkezünk zenekészítést segítő tartalmakkal.

A műsorokhoz szerveződött egy óriási, összetartó, egymás segítő közösség is. Nekik már több, mint 5 alkalommal szerveztem teltházas, közel 500 fős zenei konferenciákat, amelyeken elismert, külföldi zenei tech gyártók (pl. Universal Audio) képviselői is vettek részt meghívott vendégként. Ezek a budapesti találkozók 2018 őszétől a műsorhoz csatlakozott Magyarország egyik legjobb hangmérnöke, Sellyei Tamás is, így az irodából, saját stúdióba költözött műsor heti adásai már az ő társaságában zajlanak. Arra pedig különösen büszke vagyok, hogy a hazai zeneipari szakma krémje teljes vállszélességgel támogatja a kezdeményezésünket.

A műsort azóta a világ legnagyobb zene tech cégei támogatják mint pl. a Universal Audio, ATC, Arturia, Moog stb.

Én, mint

Zenei tartalomgyártó

YouTube szakértőként 2017 óta több YouTube csatornát is felépítettem, amelyekhez heti rendszerességgel készítek zenei kapcsolódású tartalmakat. A Magyar Producer Workshop csatornám közel 10 ezer követővel rendelkezik, és két több, mint 2x 4000 fős zárt csoporttal, ahol hétről-hétre kifejezetten zenészek, producerek és énekesek számára készítek tartalmakat. 

2018-ban egy saját YouTube csatornát is útjára bocsátottam, amelyen zeneipari szakértőként iparági témákkal, érdekességekkel és kulisszatitkokkal foglalkozok heti szinten. Ez a csatornám jelenleg több mint 30 ezer feliratkozóval rendelkezik és 2021 óta már ONETEMPO néven fut, ahol többen dolgozunk már zenei tartalmakon és egy sample packot is kiadtunk már közösen.

2020 elején pedig hobbi szinten elindítottam egy új, filmes csatornát Coolisszák néven, ahol szintén több, mint 3000 érdeklődő követi az eseményeket. 

Én, mint

Label manager

Zeneipari szakemberként számos kiadónál sikerült tapasztalatot szereznem, a legkülönbözőbb szerepkörökben. 

 1. Az első igazi tapasztalat, a Bárány Attiláékkal közösen alapított B-sensual kiadó volt, ahol ugyanezen név alatt jelentek meg közös dalaink is. 
 2. A B-sensualből való kiválásunk után, a svájci szerződésig S+ néven indítottunk saját kiadót, ahol már akkor segítettem a feltörekvő producereknek. Büszke vagyok arra, hogy jó pár akkori kezdő arc ma már befutott előadó lett azóta. 
 3. A svájci/német szerződés alatt ezt a kiadót abba kellett hagynunk, ám így is rengeteg háttérmunkában vettem részt más nagy kiadóknál, amilyen például a Kontor vagy a Houseworks. Később ezt a szakmai tapasztalatot tovább bővítettem a Universal-nál, ahol egy évig voltam gyakornok.
 1. 2021-től az MPW keretein belül létrejött, saját alkiadónk a hazai egyik legnagyobb major kiadó sublabeleként (Magneoton / Warner) berkein belül tevékenykedem, mint producer. Ezzel a kiadós tevékenységgel a hazai zenészek, producerek, és énekesek karrierjének beindítását szeretném támogatni.

Én, mint

Tanár, zenei mentor és oktató

Zenészek, producerek, énekesek, előadók oktatásával körülbelül 4 éve foglalkozom. Teljesen véletlenül jött ez az irány az életembe, viszont azóta az egyik legnagyobb szerelmemmé vált.

 • A privát zenekészítés oktatásokon és magánórákon, vagy a producer képzésen kívül a Magyar Producer Workshop oktató videóiból és anyagaiból is ismerhetsz, mint zenei tartalomgyártó Az is lehet, hogy valamilyen offline rendezvényen találkoztál velem, mint zeneipari szakértő, hiszen gyakran járok szakmai találkozókra, konferenciákra, kerekasztal beszélgetésekre.
 • Meghívott előadóként jelenleg különböző tréningeken, iskolákban és tanfolyamokon is tanítok zenei karrierrel kapcsolatos ismereteket. (Ide tartoznak például az önmanagement, zenei márkaépítés, zenekészítés, zene technológia, zeneipari ismeretek, zene biznisz, kapcsolatépítés vagy bármi, ami ehhez a témához kapcsolódik.)

Wanna transform your life?

Our learners' verbatim

High level of efficiency and scientific teaching methods

I am free to learn at my own pace, follow my own schedule and choose the subject I want to learn from the syllabus. Great study portal for people like me.
testimonial-avata-02
Mina Hollace
/ Freelancer

Professional team of specialists and passionate mentors at reach

I need to get a certification for English proficiency and MaxCoach is my best choice. Their tutors are smart and professional when dealing with students.
testimonial-avata-04
Madley Pondor
/ IT Specialist

Highly recommend their courses and teaching system

I am happy with their arrangement of lessons and subjects. They reflect a scientific investigation into effective methods to adopt.
testimonial-avata-01
Luvic Dubble
/ Private Tutor

It's a choice of quality for people who need specialized study programs

I'm a very strict person so I require everything to be organized and neat. Then, I'll be able to make things right and shine. MaxCoach guys just got me.
testimonial-avata-03
Florence Themes
/ Multimedia Admin

Start today for getting Online Certification

You can be your own guiding star with our help!

The guys behind the curtains

Whose Inspirations You Love

General Director
CEO & Chief Manager
Course Researcher
Linguistic Mentor
Lifestyle Inspirer
Computer Engineer
Graphic Designer

Subscribe Newsletters

Enter your email address to register to our newsletter subscription
delivered on a regular basis!

 • Zeneipari mentorként sok kezdő és befutott előadó útját egyengetem.  2021-ben ismét elkezdtem dolgozni producerként is dolgozni feltörekvő tehetségek projektjeiben. Pl. részt vettem az Azahriah projekt elindításában, az első szerzői albumában működtem közre ami hetekig vezette a Spotify, Apple és a YouTube legnépszerűbb albumjának listáit, a projekt jelenleg az első telt házas Park koncertre készül már.
 • Továbbá a népszerű pop énekesnő Barbee új dalában is részt vettem mint producer amivel hosszú idő után visszatért. Hamarosan több mentoráltam zenéje is hivatalosan napvilágot lát amiben dolgoztam.