5/5

Bitwig 5.1-re váltás online video tanfolyam

Mi is az a Bitwig?

A Bitwig Studio egy viszonylag új DAW, amely 2023-ban a leginnovatívabbnak választották. Az Ableton Live fejlesztőinek közreműködésével 2014 óta folyamatosan fejlesztik, és azóta számos egyedülálló és forradalmi funkciót vezettek be A Bitwig Studio egy olyan DAW, amely kifejezetten az elektronikus zenészek, producerek és DJ-k igényeire van optimalizálva. Az Ableton Live tapasztalattal rendelkező csapat kreatív megközelítése és a felhasználóbarát felülete révén a Bitwig egyedülállóan könnyen kezelhető és gyors workflow-t biztosít a felhasználóknak.

Mit tud a jelenlegi DAW-okhoz képest?

Ha röviden kell összefoglalni a Bitwig kb. olyan mintha az Abletont, Logicot és Cubase-t és a Max for Live-t össze gyúrták volna egy DAW-ba. Mindent tud amit a konkurens DAWok tudnak, és számos funkcióban ki is emelkedik közülük?

Mik azok a funkciók, amik miatt érdemes elgondolkodni a váltáson?

Az alábbi 2 videóban hosszasan beszélek az előnyökről és a tudnivalókról,
érdemes megnézni, ha még nem tetted.

Miért kb. pár nap a váltás más dawról? (különösen Abletonról)

Milyen operációs rendszeren fut el?

Mit nyújt ez a kurzus?

A kurzus leginkább az Abletonos váltás oldaláról közelíti meg a DAW bemutatását, de akár ha teljesen nulláról meg akarod tanulni akkor is kiváló kiindulás lehet.

Kinek ajánlom a kipróbálását vagy a váltást?

Első sorban ex, és csalódott Ableton usereknek ajánlom akiknek gyorsabb, stabilabb és sokkal több lehetőségre van szüksége a munkájuk során. Tesztek alapján egy átlagos Ableton workflow-t kb. duplájára gyorsít fel, köszönhetően annak, hogy nagyon hasonló a logikája a szoftvernek. Ajánlom minden az elektronikus stílusokban kísérletezőknek, azoknak akiknek nem elegek az Ableton lehetőségei, vagy stabilabb platformot keresnek.

Kiknek nem ajánlom?

Akiknek a workflowja javarész out of the box, tehát sok mindent kell fevenni nem biztos, hogy találnak annyi újdonságot, hogy érdemes legyen DAW-ot váltaniuk. Elleneben lehet egy olcsó alternatíva Cubase, Ableton mellett még akkor is, ha csak audio kezelésre használnánk javarészt.

Mennyibe kerül a kurzus?

Shopping Cart
Scroll to Top