Lehetséges ma, Magyarországon beindítani egy zenei karriert önerőből?

A technológiának köszönhetően IGEN! Mutasd a könyvet!
konyva

VAJON MEGÉRI ELOLVASNOD?

Lássunk egy gyors tesztet, amiből rögtön kiderül!

 • Kezdő vagy, a karriered elején állsz és még nem tudod mit, hogyan és merre?
 • Középhaladó vagy, aki már egy ideje a zenével foglalkozik, de valamiért nem tudsz egyről a kettőre jutni? 
 • Régi motoros vagy a szakmában, de már alig tudsz lépést tartani az újdonságokkal?

Mindegy, hogy zenész, producer, DJ, előadó vagy énekes vagy, ha valamelyik kérdésre IGEN-nel tudsz felelni, görgess tovább.  

Nem bánod meg! Mutatjuk miért gondoljuk, hogy ebből a zeneipari könyvből rengeteget profitálsz majd!

A „Zenei karrier önerőből” c. könyv szerzője Bánkuti Dániel zeneipari szakértő, többszörös arany- és platinalemezes producer, zenei mentor, marketing specialista és zenei tartalomgyártó. Ez a könyv “önerőből” sorozatának első része, amelyben 20 év szakmai tapasztalatát összesíti.

MIRE LESZEL MAJD KÉPES TELJESEN EGYEDÜL, A KÖNYV ELOLVASÁSA UTÁN?

A zeneipari könyvben található gyakorlatias, azonnal használható, kipróbált tapasztalatok és trükkök segítségével megtanulod hogyan építsd fel zenei karriered akár teljesen nulláról

A szerző nem csak belekap egy-egy témába, a mentális felkészüléstől kezdve, a saját márkaépítésen keresztül, egészen a közösségi média használatáig mutatja az utat.

Olvasd el a könyvet, ha az alábbi kérdésekre tudni szeretnéd a választ!

 • Hogyan legyenek fellépéseid?
  • Hogyan kerülj be kiadókhoz?
  • Hogyan építsd fel a saját márkád?
  • Hogyan népszerűsítsd a zenédet?
 • Hogyan építs kapcsolatokat a szakmán belül?
  • Hogyan kezeld a közösségi médiát?
 • Hogyan lesz bevételed a zenélésből?

TUDNI AKAROM A VÁLASZT!

Vásárlás előtt sok-sok olvasónk tette fel magában ezt a kérdést, az ő későbbi visszajelzéseik segíthetnek most Neked a döntésben!(További garanciákról kicsit lejjebb is olvashatsz még.)

NE RENDELJ ZSÁKBAMACSKÁT!

Olvasd el a Manzárd Café, az egyik legnagyobb hazai könyves blog véleményét is a könyvről!

Ha megvan a számodra legjobb szoftver és a hozzá szükséges tudás, megvannak az elinduláshoz elengedhetetlen kütyük, elkészültek a jobbnál jobb dalok, amelyek persze profi minőségben szólnak, a feladatok nagy részével készen vagy, épp’ csak még nem jutott el senkihez a zenéd…

A “Hogyan indítsuk be a zenei karrierünket?” témakör a mérete, komplexitása és érdekessége miatt önálló posztot érdemel a sorozatban, és szerencsére megtaláltam az idehaza elérhető legjobb könyvet, ami segítheti a munkánkat. Bánkuti Dániel Zenei karrier önerőből című kiadványáról van szó, amelyben minden szükséges és hasznos információ benne van a szerteágazó és bonyolult témával kapcsolatban.

Nagyon szimpatikus számomra, ahogy a szerző segíteni szeretne azoknak, akik most tetszik az első lépéseket ezen a rögös és kihívásokkal teli, de gyönyörű és izgalmas úton. A magyar művészeket támogató sorozatunk ugyanezeken az alapokon nyugszik, úgyhogy abszolút át tudom élni Dani elhivatottságát, ami egyértelműen visszatükröződik a könyv minden egyes fejezetében. Elért arra a szintre, ahol megteheti, hogy segít, mindenféle elvárás nélkül, és meg is teszi, nem tartja meg magának a hosszú évek alatt megszerzett tudást, hanem tovább adja azok számára, akiknek szüksége van rá.

Nem voltak különösebb prekoncepcióim a könyv elolvasása előtt, és ami volt, az is csak inkább arról szólt, hogy majd biztosan kiderül, mennyire rosszul állok hozzá a saját dolgaimhoz, de szerencsére egyáltalán nem történt ilyen. Az persze azonnal kiderült számomra, hogy mennyi minden nem tudok még, de ez természetes.

Nagyon kellemes és jóleső meglepetés volt, hogy mekkora hangsúlyt helyez a szerző a karrierépítés lelki oldalára. Gyakorlatilag ezzel kezdődik a könyv, erre épül fel az összes fejezet. Hiszek abban, hogy mindennek az alapja a biztos és kiegyensúlyozott lelkiállapot. Ha nem vagyunk harmóniában önmagunkkal, bármit is próbálunk elérni vagy felépíteni, az felemás eredményre fog vezetni. A biztos lelki alapok megteremtése kihagyhatatlan feladat.

A következő fejezet a zenei karrierépítés történelméről szól. Érdekes volt olvasni és rengeteg új információt megtudni arról, hogy régen és most hogyan jutottak/jutnak előre a tehetségek. Dani élvezetesen mutatja be és hasonlítja össze a múltat és a jelent, olyan információkkal szolgál, amelyek mindamellett, hogy érdekesek, még hasznosak is. Annak tudata pedig nagyon jóleső és önbizalomerősítő, hogy most rengeteg lehetőségünk van a siker elérésére, csupán “csak” időt, energiát és türelmet kell beletenni a folyamatba.

A továbbiakban végigvezet minket minden egyes fontos és kihagyhatatlan lépésen és feladaton, ami előttünk áll. Rálátunk a zenefogyasztási szokások változásaira, a kiadók evolúciójára, megtudjuk hogy miért és mennyire fontos a minőségi zene elkészítése, hogy építhetünk brand-et magunk köré, hogyan használhatjuk a közösségi oldalak lehetőségeit a terjeszkedésre, hogyan szervezhetünk önerőből fellépéseket, milyen lehetőségeink vannak a bevételszerzésre, és hogy hogyan lépjünk szintet, ha már egyedül kevésnek bizonyulunk a rengeteg munka elvégzésére.

Dani tényleg azt tanítja meg számunkra, hogy hogyan tudunk mindent megvalósítani önerőből, mindenféle külső segítség nélkül. A rengeteg hasznos információ egyébként egy idő után frusztráló lehet azok számára, akik kicsit lazábban, kicsit könnyedebben, kicsit megúszósabban szeretnék a dolgokat véghezvinni, de a felsorolt információkat, tanácsokat nem érdemes kihagyni az önmegvalósítás képletéből, mert felemás lesz a végeredmény. Persze sok feladatot rábízhatunk külső emberekre – egy idő után muszáj is csapatban dolgozni -, minden csak pénz kérdése, de a legegyszerűbb dolgunk minden nehézség ellenére is akkor lesz, ha mindent magunk próbálunk megcsinálni. Gondoljunk csak bele, igazából mi ismerjük teljes mértékben a saját elképzeléseinket, hiába mondod el vagy írod le, más soha nem fogja ugyanazokat a víziókat látni és érezni, amit mi magunk. Mindenképpen fontos kiemelni, hogy nem azt sugallja a könyv, hogy csak akkor indulhatsz el, ha minden tökéletes, hanem azt, hogy indulj el úgy, ahogy tudsz, de fektess bele minden energiát, amit rááldozhatsz, tanulj, tanulj, tanulj, fejlődj, fejlődj, fejlődj, és a belefektetett munka minősége és mennyisége mindig meghozza majd a várt eredményt.

Minden egyes fejezet után azt éreztem, hogy annyi hasznos információ található benne, amit egyszerre képtelenség teljes valójában befogadni. Érdemes tehát gyorsan végig olvasni a könyvet, kijegyzetelni hogy melyik fejezetekben találhatóak a számunkra éppen leginkább érdekes információk, majd újra, többször is visszatérni hozzájuk, ameddig nem rögzülnek a tudatunkban. Aztán újra elolvasni a könyvet később, mert kis pihentetés, tanulás és fejlődés után új információkat fedezhetünk fel, más szempontok lesznek fontosak.

Nem tudom eléggé hangsúlyozni, hogy engem mennyire lenyűgöz a szerző önzetlensége és segítőkészsége, mert annyi hasznos tanácsot pakolt bele a könyvbe, amennyit általában nem szoktak mások. Egy-egy fejezet önmagában megérdemelne egy teljes könyvet, itt pedig minden kiemelkedően fontos téma érintve van, az alapvető “titkokra” fény derül. Mások ezt sok-sok-sok-sok, nagyon sok pénzért szokták árulni, úgyhogy mindenkinek ajánlom a figyelmébe ezt a kiadványt, aki egy kicsit is kacérkodik a zenei karrierrel!

MITŐL LESZ HITELES A KÖNYV?

Attól, hogy ebben a zeneipari könyvben a szerző nem csak saját, közel 20 éves szakmai tapasztalatát összesíti, amelyet producerként és zeneipari szakértőként szerzett. Számos ismert zenésszel és más, zeneiparban dolgozó szakemberrel készült interjú tapasztalatait is megosztja Veled, hogy még hitelesebb tudásanyagot biztosítson számodra. 

A teljesség igénye nélkül bemutatunk közülük néhányat, hogy lásd, nem a levegőbe beszélünk!

Baki Gábor -Andro
Nagy Dávid – Stadiumx
Spiegelhalter László
Németh Bálint (Clique Agency)
Nyújtó Sándor (Newl Level Empire, Newl)
Náksi Attila (Stereo Palma, Náksi)

MENNYIBE KERÜL ÉS HOGYAN JUTHATSZ HOZZÁ?

Mindezt, a fentebb részletesen kifejtett tudás, mindössze 5990 Ft-ért a Tiéd lehet!

Kényelmes és gyors szállítás

A házhozszállítást és a csomagautomatákba való szállítást a GLS végzi, így már a feladástól kezdve nyomon tudod követni a könyv útját, vagy akár módosítani a kiszállítás dátumát. 

Biztonságos kártyás fizetés

A bankkártyás fizetés 100%-ban biztonságos megoldás, amely esetünkben a dán székhelyű Barion rendszerén keresztül történik.  Milyen kártyával fizethetsz? MasterCard, Visa, Maestro, vagy Visa Electron kártyákat is gond nélkül elfogad a rendszer.  Amennyiben nem szeretnél bankkártyával fizetni, utánvéttel is kérheted, vagy akár a személyes átvételi ponton is ki tudod fizetni a könyvet, a Nyugati pályaudvarnál. 

Élménygarancia

1000%-ig biztosak vagyunk, hogy tetszeni fog a könyv, ezért 14 napos pénzvisszafizetési garanciát vállalunk! Tehát, ha valami csoda folytán mégsem tetszik, és úgy gondolod, hogy semmilyen gyakorlatias dolgot nem találtál benne, akkor nincs más dolgod, mint visszaküldeni és szó nélkül visszafizetjük az árát!

INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁS

2 könyv vásárlása esetén ingyenes házhozszállítás biztosítunk.
A házhozszállítás csak magyarországi cím esetén ingyenes.

AKCIÓ

3 könyv vásárlása esetén nem csak a házhozszállítás lesz ingyen, de még a szerző 30.000 Ft értékű “Zene promóció és népszerűsítés” online tréningjét is AJÁNDÉKBA kapod!

Ha 4 könyvet vásárolsz egyszerre, a fentieken túl még egy 5000 Ft kedvezményt biztosító kupont is adunk, amelyet Bánkuti Dániel bármelyik személyes tanácsadására beválthatsz!

5 könyv esetén:
ingyenes szállítás
ajándék online tréning
5000 huf kedvezmény a személyes konziból
15-20 perces ajándék online beszélgetés ha kérdésed lenne bármiről

ELINDULT KÜLFÖLDI KISZÁLLÍTÁSUNK!

Már Ausztriába, Franciaországba, Hollandiába, Németországba, Romániába, Spanyolországba, Szlovákiába és Szlovéniába is rendelhetsz.

 • Fizess bankkártyával, banki átutalással, vagy utánvéttel!
 • 5 990 Ft
 • 240 oldalas szöveges tartalom
 • 14 napos pénzvisszafizetési garancia
 • bruttó ár, üzleti könyvként elszámolható
 • Megveszem

A KÖNYVRŐL

Vajon Neked is tetszeni fog és tudsz majd belőle tanulni?
Az olvasók visszajelzései alapján biztosak vagyunk benne, hogy IGEN!

Bánkuti Dániel az MPW media alapítójazeneipari szakértőzenei vlogger, mentor és a Zenei Karrier ÖnerőbőlZeneírás és kiadás Önerőből, a Telt Ház Önerőből, valamint a YouTube csatornaépítés c. zeneipari könyvek szerzője. 

Ismerheted zenei mentorként, az MPW több, mint 8 ezer követős szakmai csatorna, valamint a saját, több, mint 30 ezer követőt számláló Youtube csatornája vloggereként is. Ám az is lehet, hogy egy-egy online vagy offline előadásról ismered, esetleg cikkeivel és oktató videóival találkoztál már, ugyanis zenei tartalomgyártóként és producerként ezzel is foglalkozik.

MINT ZENEI PRODUCER ÉS ELŐADÓ
Zenei producer DJ-ként alapította meg akkori társával, Klinger Danival Magyarország egyik legelső producer duóját, a FlameMakers-t. Ezzel a projekttel az ország szinte összes szórakozóhelyét körbe turnézták, eljutottak a vidéki, és a hajógyári sziget legendás klubjaitól, egészen a Balaton Sound nagyszínpadáig. Sokat szerepeltek vele a médiában is, dalaikat (illetve olyan dalokat, amelyekben közreműködtek) játszotta szinte az összes rádió, és vendégként meghívták őket az akkoriban fellelhető összes TV-műsorba is.

A projekt sikerét mutatja, hogy eljutottak vele Németországba, Ausztriába, Svájcba, Szlovákiába, Ukrajnába és Szerbiába is az évek során. 

Nem hiába, hiszen a formációt 5 alkalommal jelölték a Magyar Lemezlovas Egyesület “év producere” címre. Több klubhimnusz is született a kezük alatt, a zenéiket pedig a rádióban és az ország legnagyobb szórakozóhelyein játszották. 

A hazai szakmából szinte mindenkivel dolgoztak, aki számít, hol, mint zenei társproducer, hol, mint ghostproducer. 

2012 után egy többéves külföldi szerződésnek köszönhetően a FlameMakers története a világ egyik legnagyobb dance kiadójánál folytatódott. Daniék itt a legnagyobb pop előadók, énekesek mellett, – mögött, – alatt dolgozhattak, úgy, mint Timati, P Diddy, Kalenna, DJ Antoine, Mario Winans, Akon, Pitbull, Snoop Dogg, Timbaland, Craig David, Busta Ryhmes, Eve, Flo Rida, Scooter. 

Az 5 év alatt Németországban, Ausztriában és Svájcban 3 arany, illetve platinalemezt zsebeltek be albumeladásokból. Rengeteg dal, amelynek születésében zenei producerként közreműködtek, többször is vezette a külföldi iTunes eladásokat, vagy rádiós listákat.  Svájc területén pedig saját mixlemezük is jelent meg (fizikai formátumban). 

2016-tól, kiadói problémák miatt, a FlameMakers projekt a szerződés lejártáig szünetelt, ezért Dani még ugyanebben az évben egy független, szóló edm projektet bocsájtott útjára, Dan Domino néven. Ezzel 1 év alatt sikerült elérni, hogy a legnagyobb nemzetközi sztárelőadók, illetve rádiók játsszák a dalait, mint például Tiesto, Fedde Le Grand, David Guetta, W&W, Avicii, Chuckie, Deorro és BBC Radio 1. 

 

MINT A MAGYAR PRODUCER WORKSHOP (MPW) ALAPÍTÓJA
2017 januárjában indította el zeneipari szakértőként Magyarország egyetlen zenével foglalkozó oktatócsatornáját, amelyre ma bátran mondhatjuk, hogy az ország egyik legjobban fejlődő zeneipari kezdeményezése és közössége.

A közösség és az információkkal és oktatóanyagokkal megjelenő műsorok nemcsak a kezdő zenészeket, hanem a profikat is segítik. A csatorna adásait hétről-hétre többezren követik, nem is csoda, hiszen rengeteg szakmai interjúval és zeneipari érdekességgel büszkélkedik. 2018 óta már heti 2 alkalommal zenekészítést segítő tartalmakkal is jelentkezik.

A műsorokhoz egy óriási, összetartó, egymás segítő közösség is szerveződött. Ennek a csoportnak szervezett már több, mint 5 alkalommal, közel 500 fős zenei konferenciákat Bánkuti Dani, amelyeken elismert, külföldi zenei tech gyártók (pl. Universal Audio) képviselői is vettek részt meghívott vendégként.

2018 őszétől a műsorhoz csatlakozott Magyarország egyik legjobb hangmérnöke, Sellyei Tamás is, így az irodából saját stúdióba költözött műsor heti adásai már az ő társaságában zajlanak. A műsor szakmai színvonalát a hazai zeneipari szakma krémje is elismeri, ezért is támogatják teljes vállszélességgel a kezdeményezést. 

 

MINT ZENEI TARTALOMGYÁRTÓ
A szerző YouTube szakértőként több YouTube csatornát is felépített 2017 óta, amelyekhez heti rendszerességgel készít zenei vagy ehhez kapcsolódó tartalmakat. Ezek egyike a Magyar Producer Workshop közel 10 ezer követővel rendelkező csatornája, amely két, egyenként 3600 főt is meghaladó zárt csoporttal rendelkezik, ahova a szerző hétről-hétre készít tartalmakat, kifejezetten zenészek, producerek és énekesek számára.

2018-ban egy saját YouTube csatornát is elindított, amely jelenleg 30.000 feliratkozóval rendelkezik, és amelyen zeneipari szakértőként heti szinten foglalkozik iparági témákkal, érdekességekkel és kulisszatitkokkal. 

2020 elején pedig egy új, filmes csatorna is bekerült a repertoárba. Ez a Coolisszák, amely már szintén több, mint 3000 érdeklődővel büszkélkedhet. 

 

MINT MANAGER ÉS ZENEI MARKETING SZAKEMBER
Bánkuti Dani sohasem dolgozott managerrel az évek során, minden operatív feladatot (kapcsolatépítés, marketing, fellépések szervezése stb.) ő szervezett és talált ki a projekten belül, amelyek szintén teljesen önerőből és önfinanszírozásból valósultak meg. Mondhatni, a manageri feladatok, már karrierje nulladik napjától az ő nyakába szakadtak.

 • Foglalkozott bookinggal és rendezvények szervezésével. (Hiszen ezek szükségesek ahhoz, hogy nekik, vagy a rajtuk keresztül érkező külföldi előadóknak legyen hol fellépni.)
 • Mivel végzettsége szerint félig-meddig marketinges, félig-meddig újságíró, így a zene mellett social media managerként és márkaépítő tanácsadóként is dolgozik kisebb cégeknek, már egészen a közösségi média megjelenése óta. Nemzetközi projektjei élén is többször segített be közösségi média és marketing feladatokba az akkori kiadónak és a vele együttműködő művészeknek. Ez az óriási tapasztalat segítette hozzá, hogy lássa hogyan működnek magasabb szinten a dolgok
 • A mai napig foglalkozik cégek vagy magánszemélyek marketing és márkaépítési tanácsadásával, esetenként operatív feladataival, ugyanis a kezdetek óta imád “eladni”, legyen szó zenéről vagy bármilyen más termékről. 
 • 2017 végén döntött úgy, hogy specializálódik a marketing szakmán belül, és a továbbiakban csak a zenével kapcsolatos tevékenységekkel és projektekkel foglalkozik, mint zenei marketinges (rendezvények, klubok, előadók, fesztiválok marketing feladatai, márkaépítés, tanácsadás stb.)
 • Zeneipari szakértőként a hazai médiában is számos alkalommal kérik ki a véleményét. Többször szerepelt már a Petőfi TV, RTL, TV2 műsoraiban, szakmai nyilatkozatait pedig különböző online és offline publicisztikák is lehozzák. 
 • 2020-tól kezdve néhány tanítványa útját közvetlenül is egyengeti, mint zeneipari manager, zenei mentorvagy éppen háttérproducer. Célja, hogy átadja nekik mindazt a zeneiparban szerzett tapasztalatot, amelyet az elmúlt 20 évben gyűjtött a szakmában. 
 • 2020-ban rengeteg magyar zenei projektbe, így számos podcast, partysorozat, magazin vagy konferencia létrejöttét segíti jelenleg is, mint külső zeneipari szakértő.
 

MINT LABEL MANAGER
Zeneipari szakemberként számos kiadónál sikerült tapasztalatot szereznie, a legkülönbözőbb szerepkörökben.

Az első igazi tapasztalat, a Bárány Attiláékkal közösen alapított B-sensual kiadó volt, ahol ugyanezen név alatt jelentek meg közös dalaik is. 

Miután kivált a B-sensualből, másodmagával S+ néven indított saját kiadót. Bánkuti Dani ennek a projektnek a keretében már akkor is segített feltörekvő producereknek, akik közül mostanra jó páran befutott előadók lettek. 

A svájci/német szerződés alatt ezt a kiadót abba kellett hagyniuk, ám így is rengeteg háttérmunkában vett részt más nagy kiadóknál. Ilyen volt például a Kontor vagy a Houseworks, illetve később a Universal, ahol a szerző egy évig volt gyakornok. 

2021-től saját alkiadót indított az MPW keretein belül, ahol, mint producer tevékenykedik. Ezzel a kiadós tevékenységgel a hazai zenészek, producerek, és énekesek karrierjének beindítását szeretné támogatni.

 

MINT TANÁR, ZENEI MENTOR ÉS OKTATÓ
Bánkuti Dani zenészek, producerek, énekesek, előadók oktatásával lassan több, mint 4 éve foglalkozik. Bár az irány teljesen véletlenül jött, azóta mégis ez az egyik legnagyobb szerelemprojektje.

 • Privát zenekészítés oktatásokon és magánórákon, vagy a producer képzésen kívül, zenei tartalomgyártóként, a Magyar Producer Workshop keretein belül is készít oktató videókat. Offline rendezvényeken is tart előadást, valamint gyakran jár szakmai találkozókra, konferenciákra és kerekasztal beszélgetésekre, mint zeneipari szakértő.
 • Meghívott előadóként különböző tréningeken, iskolákban és tanfolyamokon is tanít zenei karrierrel kapcsolatos ismereteket. (Ilyen például az önmanagement, zenei márkaépítés, zenekészítés, zene technológia, zeneipari ismeretek, zene biznisz, kapcsolatépítés és további kapcsolódó témák.)

Zeneipari mentorként sok kezdő és befutott előadó útját egyengeti, akiket rendszeres konzultációkkal, zenekészítés magánórákkal, többek között Logic X, Ableton, Sound Design oktatással is segít álmaik megvalósításában. Akár az MPW budapesti irodájában, akár online.

Shopping Cart
Scroll to Top